Кримінал

Організували трафік постачання наркотиків та психотропів до колонії: на Кіровоградщині викрито членів злочинної групи

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру так званому «смотрящему» та ще шістьом членам злочинної групи, які налагодили канал постачання на територію однієї із виправних установ наркотичних засобів та їх збут серед засуджених (ч.2 ст.307 КК України).

«Смотрящий» прийняв на себе усю повноту неформальної влади над ув’язненими в установі та забезпечив контроль над надходженням на територію заборонених речей, наркотичних засобів та психотропних речовини – метадону, амфетаміну, канабісу.

До протиправної діяльності залучив інших в’язнів та осіб з волі.

Між учасниками злочинної групи були чітко розподілені обов’язки щодо придбання, переправлення та маскування того чи іншого наркотичного чи психотропного засобу. Наркотики на територію колонії потрапляли через поштові посилки, замасковані у продукти харчування, ліки, засоби гігієни, а також під час особистих побачень.

Під час проведення слідчих дій задокументовано більше 20 фактів передачі наркотичних засобів.

Під час обшуків у приміщеннях держустанови та домоволодіннях фігурантів, вилучено наркотичні засоби та психотропи, мобільні телефони, грошові кошти, флеш-накопичувачі, банківські карти, чорнові записи, фіскальні чеки до поштових відправлень.

Наразі протиправну діяльність членів злочинної групи припинено.

«Смотрящему» та його довіреним особам повідомлено про підозру.

До суду скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *