Політика

“BusinessKrop-HUB” стане ефективним центром підтримки підприємництва у Кропивницькому – міськрада

Створення сучасного Центру підтримки підприємництва “BusinessKrop-HUB” у Кропивницькому – це вже не плани, а реальність. Кропивницька міська рада пройшла конкурсний відбір для органів місцевого самоврядування, який проходив в рамках реалізації програми міжнародної допомоги “EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП”, що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ.
 
Мета цієї програми – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання.
 
– Сьогодні ми вже можемо сказати, що є офіційне підтвердження і 07 квітня підписано договір на реалізацію проєкту “Створення центру підтримки підприємництва “BusinessKrop-HUB”, як складової екосистеми сприяння розвитку МСП у Кропивницькій громаді”. На реалізацію цього проєкту виділені грантові кошти в сумі 1,3 млн грн, – повідомив заступник міського голови Михайло Бєжан.
Центр підтримки підприємництва буде розміщено на першому поверсі міської ради. Наразі в приміщенні тривають ремонтні роботи, потім за грантові кошти будуть закуплені необхідні меблі та обладнання і вже наприкінці травня – на початку червня заплановано відкриття Центру з організацією його подальшої повноцінної роботи.
 
Створення такого центру у Кропивницькому дасть можливість цілеспрямовано сприяти розвитку підприємництва у громаді, удосконалювати взаємовідносини між владою та бізнесом, залучати до підприємницької діяльності мешканців міста, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб.
У рамках проєкту на початковому етапі роботи центру заплановано 9 навчальних семінарів-тренінгів для цільових аудиторій, зокрема, для майбутніх підприємців і для бізнесу, який вже працює, для експортоорієнтованого бізнесу і для підприємців, що планують впровадження інновацій або мають на меті залучити інвестиції та грантові кошти.
 
У планах також проведення форуму, попередня назва якого – «Креативність та інновації в бізнесі».
 
– Крім тренінгів підприємці зможуть отримати на постійній безкоштовній основі консультаційну допомогу у питаннях започаткування та веденні бізнесу, дізнатися про можливості залучення грантових коштів на його розвиток, як державних, так і коштів міжнародної технічної допомоги та інших актуальних питань, – відзначив Михайло Бєжан. – Маємо надію, що Центр підтримки підприємництва стане осередком для підприємців громади та місцем, де можна буде консультації та практичну допомогу безпосередньо від міської влади та досвідчених експертів, обговорити проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення спільно з міською владою.
 
 
 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *