Суспільство

Інспекція з благоустрою закликає кропивничан знищувати амброзію

Розпочинається період цвітіння амброзії полинолистої, пилок якої є сильним алергеном і викликає нездужання у багатьох людей. Саме тому інспекція з благоустрою у Кропивницькому закликає власників приватних домоволодінь і земельних ділянок знищувати рослину-шкідника, щоб убезпечити жителів міста від алергену.
 
– Нагадую, що всі суб’єкти господарювання зобов’язані регулярно обстежувати власні та прилеглі території з метою виявлення амброзії полинолистої, інших карантинних рослин, вживати негайно заходи щодо їхнього знищення, – наголосив очільник інспекції з благоустрою Олександр Брюховецький. – Не нехтуйте здоров’ям своїм і оточуючих людей, вчасно косіть бур’ян та амброзію, яка є одною з найбільш алергенних рослин.
 
Якщо працівники інспекції виявлятимуть дане порушення, без попереджень складатимуть протоколи про адміністративне правопорушення на всіх суб’єктів господарювання, власників земельних ділянок та мешканців приватного сектору. На таких порушників чекають штрафи: від 340 до 1700 гривень.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *