Кримінал

Викрала з банківської карти виплати за загиблого героя: судитимуть мешканку Кіровоградщини

За процесуального керівництва прокурорів Новоукраїнської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом вчинення крадіжки та несанкціонованого втручання в автоматизовану банківську систему (ч.4 ст.185, ч.4 ст.361 КК України).

За даними слідства, 25-річна жінка, достовірно знаючи про загибель у сусіда сина-військовослужбовця та отримання ним одноразової виплати за загиблого героя, з корисливих мотивів здійснила крадіжку частини цих коштів.

Під приводом допомоги в поповненні рахунку на телефон, жінка довідалась дані банківської карти чоловіка. Потерпілий же, який був не обізнаний в тонкощах цифрових технологій, довірився спритній жінці.

Обвинувачена здійснила авторизацію у мобільному додатку банку через телефон чоловіка, й отримала повний доступ до його банківського рахунку. З травня 2022 по лютий 2023 року жінка, через несанкціонований вхід в особистий кабінет потерпілого, здійснила більше 30 незаконних банківських транзакцій з його рахунку на власну картку на загальну суму понад 800 тис грн.

За скоєне їй загрожує від 8 до 12 років ув’язнення.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *