Кримінал

На Кіровоградщині судитимуть посадовця за хабар у 60 тисяч гривень

У Кіровоградській області посадовця судитимуть за 60 тисяч гривень хабаря, які він вимагав за виділення землі. Про це повідомили на сайті Нацполіції області.

Встановлено, що у 2021 році мешканець одного з сіл Кропивницького району звернувся до органу місцевого самоврядування із заявою про виділення у власність земельної ділянки площею 1,5 га. У подальшому посадовець, з власних корисливих мотивів, почав вимагати у громадянина грошові кошти у сумі 60 тисяч гривень.

За результатами проведених слідчих дій службову особу було затримано на місці вчинення кримінального правопорушення під час отримання грошових коштів.

Посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, особі вручено обвинувальний акт.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *