Кримінал

Нафтопереробний завод “накрили” на Кіровоградщині через незаконну дільність

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури на території смт. Побузьке, Голованівського району викрито та припинено діяльність нафтопереробного заводу, яке здійснювало незаконне виробництво дизельного пального та бензину ( ст.204 КК України).

Спільна операція з викриття незаконної діяльності була проведена за участі співробітників податкової міліції Кіровоградщини та оперативників УСБУ в області.

У межах досудового розслідування було проведено низку обшуків на території міні нафтопереробного заводу. У ході обшуків виявлено та вилучено нафти в кількістю 96,8 тис.л., незаконно виготовлене дизельне паливо у кількісті 131,5 тис.л., незаконно виготовлений бензин у кількості 24,5 тис.л., важкий залишок близько 26,9 тис.л., електронасос, лійки, шланги, жорсткі диски, відео реєстратор, чорнові записи, документація на відвантаження та транспортування паливно-мастильних матеріалів.

Орієнтовна вартість вилучених матеріальних ціностей складає близько 5,7 млн. грн.

Наразі усю вилучену продукцію направлено на експертизу.

Триває слідство. У межах кримінального провадження буде вжито заходів до встановлення осіб причетних до незаконної діяльності та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Інформація щодо незаконного виробництва нафтопродуктів була отримана правоохоронними органами оперативним шляхом, так і від Нафтогазової Асоціації України та Міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії незаконному обігу підакцизних товарів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *