Вся Україна

Названо перші митні та фінансові законопроекти нової Ради

Джерело: інтерв’ю радника президента з економічних питань Данила Гетманцева “Інтерфакс-Україна” та “Економічна Правда“, інформує “Моє Місто“.

Першими у митному блоці Верховна Рада розгляне законопроекти про режим спільного транзиту і про уповноваженого економічного оператора.

Пряма мова:

“Щодо митниці. Насамперед – законопроект про режим спільного транзиту і законопроект про уповноваженого економічного оператора, які очікують на друге читання. Наступне – вдосконалення митного пост-аудиту”, повідомив претендент на посаду голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Також, за словами Гетманцева, одним з перших буде розглянуто внесення змін до Митного кодексу щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України.

У фінансовій сфері серед перших парламентський комітет подасть на розгляд Верховної Ради у другому читанні законопроект про так званий “спліт”.

Пряма мова:

“Деякі його ухвалення не хочуть, але ми все одно його підтримаємо. І не тому що Міжнародний валютний фонд згоден, це вторинне. Тому що діяльність комісії фінансових послуг абсолютно не ефективна. Це визнають усі”.

Гетманцев додав, що у питанні “спліта” запропонована реформа “нам здається дуже вдалим варіантом”: “Ми наполягаємо на реформуванні органу, який не регулює, а робить вигляд, що регулює дуже важливі для країни відносини”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *