Кримінал

Суд оприлюднив деталі вбивства 16-річної Вікторії Макаренко з Кетрисанівки

Слідство оприлюднило деталі вбивства 16-річної Вікторії Макаренко з Кетрисанівки Кропивницького району на засіданні суду в Бобринці Кіровоградської області. 16-тирічний підозрюваний своєї вини не визнає, ідеться на сайті Суспільного.

За даними слідства, 15 серпня цього року близько 1:20 ночі підозрюваний був на вулиці Центральна в Кетрисанівці і побачив, як повз магазин “Гермес” пройшла потерпіла. Він наздогнав та провів її.

Між ними виникла сварка, хлопець був у стані алкогольного сп’яніння. Він вдарив дівчину рукою в обличчя. Потім почав закривати їй рот та ніс, позбавляючи можливості дихати, дівчина померла.

Переконавшись у цьому, хлопець переніс тіло Вікторії Макаренко до недіючого колодязя, що по вулиці Урожайна, вкинув його туди та прикидав гіллям з дерев та скошеною травою і бур`янами.

За даними лікарського свідоцтва, дівчину задушили.

Футболка підозрюваного під час вилучення її поліцією була замочена у миючому засобі, а кросівки протерті. На них слідчі виявили сліди крові, яка, за результатами експертизи, належить загиблій. Кров хлопця виявили на бюстгальтері потерпілої під футболкою.

Версія підозрюваного наступна: в ніч з 14 на 15 серпня він був біля магазину “Гермес”, попрощався з компанією та близько 1:10 ночі пішов додому, зайшов у ванну кімнату та ліг спати. Вважає, що речі дівчини могли забруднитись у його кров з пальця руки під час того, як вона відбирала у нього кепку, коли вони разом відпочивали.

16-річний хлопець раніше не судимий, не одружений, живе разом з батьком та бабусею. За місцем проживання характеризується посередньо, не працює, навчається на третьому курсі професійно-технічного училища №32 у Бобринці, на обліку у психіатра та нарколога не перебуває.

Підозрюваному обрали запобіжний захід тримання під вартою 60 діб. Адвокат Дмитро Замша просив цілодобовий домашній арешт.

Кримінальне провадження розпочате за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України “Умисне вбивство”. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років.

Що відомо

  • Вікторія Макаренко 2005 року народження зникла вночі з 14 на 15 серпня. О 23 годині вечора 14 серпня вона прийшла додому і сказала батькам, що лягає спати. О другій годині ночі батьки побачили, що доньки немає вдома, розповів Суспільному начальник відділення поліції №3 міста Бобринець Юрій Хандис. З того часу її телефон був вимкнений, у соціальних мережах вона не з’являлась. Шукали дівчину 50 поліцейських, кінологів та рятувальників. Перевірили село Кетрисанівка, всі балки, ставки та закинуті будівлі. Залучали до пошуків водолазів. Шукати дитину вийшли понад 30 місцевих жителів. “Сім’я на обліку в Службі в справах дітей не перебуває. Наскільки я знаю, раніше дівчина з дому не тікала”, – говорив голова Кетрисанівської громади Віктор Поліщук.
  • 18-го серпня тіло 16-річної Вікторії Макаренко в занедбаному колодязі знайшов місцевий житель.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *