Кримінал

5000$ за виділення землі – на Кіровоградщині судитимуть сільського голову та землевпорядника

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення корупційного злочину сільським головою Кропивницького району ( ч.3 ст.368 КК України). Про це інформує “Моє місто” із посиланням на сайт Кіровоградської обласної прокуратури.

За даними слідства, голова, за попередньою змовою з начальником відділу земельних відносин цієї сільської ради,  вимагали від підприємця неправомірну вигоду у сумі 5000 доларів США за надання у користування земельної ділянки розташованої на території вказаної сільської ради.

Після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 2500 доларів США вказані особи були затримані працівниками поліції.   Наразі обвинувальний акт щодо фігурантів справи скеровано до суду. У разі доведення вини обвинуваченим загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. 

 Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління Служби  Безпеки України в Кіровоградській області. 

 Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *