Кримінал

Кіровоградщина: службова недбалість на 746 тисяч гривень – завершено слідство стосовно працівника поліції

Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скерованодо суду обвинувальний акт стосовно завідувача одного із секторів Управління логістики та матеріально-технічного забезпечення ГУ Нацполіції в Кіровоградській області за фактом службової недбалості ( ч.2 ст.367 КК України).

За даними досудового розслідування працівник поліції, будучи матеріально відповідальною особою, не вжив заходів щодо збереження ввіреного йому майна – недобудованого багатоквартирного будинку в Кропивницькому, у результаті чого допущено втрату будівельних матеріалів.

Внаслідок неналежного виконання поліцейським службових обов’язків державі завдано збитків у сумі 746 тис грн.

Працівнику поліції наразі інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Наразі подальшу долю працівника поліції вирішуватиме Ленінський районний суд.

Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі територіального управління ДБР у м. Миколоєві, оперативний супровід – Кіровоградське управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *