Кримінал

На Кіровоградщині судитимуть осіб, які вимагали у фермера переоформити 30 гектар і 30 тисяч доларів

  Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох осіб у вимаганні  у керівника фермерського господарства грошових коштів у великому розмірі та переоформлення земельної ділянки (ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства двоє мешканців Онуфріївського району  протягом місяця тримали керівника фермерського господарства у психологічному тиску вимагаючи у такий спосіб повернення неіснуючого боргу у сумі 30 тис доларів США та переоформлення на них земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 30 га.   Вимагачі залякували та погрожували застосуванням до фермера та членів його родини  фізичного насильства,  у випадку не виконання ним їхніх  вимог,  а  на підтвердження серйозності своїх дій вчинили пошкодження майна  потерпілого.

Наразі вказаним особам інкримінується вчинення  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини  обвинуваченим загрожує до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі  СУ ГУНП в Кіровоградській  області, оперативний супровід – Служби безпеки України  в Кіровоградській області.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *