Кримінал

“Смотрящому» за постачання наркотиків у колонію на Кіровоградщині повідомили про підозру

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру так званому «смотрящему» та ще трьом членам злочинної групи за організацію постачання та розповсюдження наркотичних засобів у виправній колонії Кіровоградщини (ч.2 ст.307 КК України).

За даними слідства, групу організував – так званий «смотрящий» за колонію (раніше неодноразово засуджений), який встановив контроль над засудженими, які відбували покарання у Петрівській виправній колонії. Прийнявши на себе усю повноту неформальної влади над ув’язненими забезпечив контроль над надходженням на територію установи заборонених в обігу речей та наркотичного засобу – канабісу.

До протиправної діяльності залучив інших в’язнів та осіб з волі. Наркотичні засоби в на територію колонії потрапляли у посилках, замасковані у продукти харчування, а також під час особистих побачень.
Наразі протиправну діяльність членів злочинної групи припинено. «Смотрящему» за установою та ще трьом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту наркотичних засобів та передачу їх з цією метою у місця позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП у Кіровоградській області, оперативний супровід – управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *