Кримінал

У Кропивницькому судитимуть водійку, яка скоїла смертельну ДТП на вулиці Чикаленка

У Кропивницькому судитимуть водійку, яка скоїла смертельну ДТП на вулиці Чикаленка. Про це повідомили у прокуратурі області.

Так, прокуратура до суду скерувала обвинувальний акт стосовно водійки за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Нагадаємо, смертельна ДТП трапилася 4 вересня цього року у Кропивницькому по вулиці Євгена Чикаленка. 46-річна водійка автомобіля «Nissan» допустила наїзд на пішохода. Потерпіла 1969 року народження загинула на місці події.

Жінці-водію наразі інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Подальшу долю обвинуваченої вирішуватиме суд.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Досудове розслідуванння провадження здійснювали слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *