Політика

Суд визнав нардепа з Кропивницького винним у керуванні авто в стані алкогольного сп’яніння

Кропивницьким апеляційним судом завершено розгляд апеляційної скарги на постанову районного суду у справі про адміністративне правопорушення, якою народного депутата України Березкіна С.С. визнано винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції) і накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Згідно протоколу громадянину Березкіну СС. поставлено за провину те, що він керував транспортним засобом з ознаками алкогольного сп`яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків. Таким чином, порушив пункт 2.5 Правил дорожнього руху, за що передбачена адміністративна відповідальність за частиною 1 статті 130 КУпАП.

Постановою районного суду Березкіна С.С. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 130 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у виді штрафу, з позбавленням права керування транспортними засобами, строком на 1 рік.

В апеляційній скарзі чоловік просив скасувати постанову районного суду, як незаконну та необґрунтовану, а провадження в справі закрити за відсутності у його діях складу адміністративного правопорушення, оскільки стверджує, що автомобілем не керував.

У ході апеляційного розгляду було переглянуто відео з боді-камер патрульних поліцейських, допитано у якості свідків водія та охоронців нардепа.

5-го червня до суду з’явився особисто Станіслав Березкін та надав суду пояснення щодо обставин події.

За результатом апеляційного розгляду суд постановив:

Апеляційну скаргу залишено без задоволення

Постанову районного суду про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – залишити без змін. Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *