Суспільство

Кропивницькі аудитори виявили порушень на понад 1,7 мільйона гривень у одній із держорганізацій

Аудитори Кропивницького під час ревізії фінансово-господарської діяльності державної організації «Комбінат «Трикутник» виявили фінансових порушень на понад 1,7 млн грн

Під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності державної організації «Комбінат «Трикутник» Державного агентства резерву України (далі – Комбінат) за період з 01.01.2017 по 31.12.2019 фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили низку порушень та недоліків, що призвели до фінансових втрат на суму понад 1,7 млн гривень.

Зокрема, при плануванні бюджетного запиту не враховано реальної потреби в бюджетних коштах на виплату заробітної плати. Тому 4 працівникам за період з 2017 по 2019 роки було виплачено понад 1 млн грн заробітної плати із загального фонду видатків, хоча мало б виплачуватися за рахунок спеціального фонду бюджету. Аналогічно внаслідок недотримання законодавства при розподілі видатків спеціального фонду та в частині розрахунку складових витрат на послуги зі збереження майна, протягом 2017- 2019 років за рахунок коштів загального фонду здійснено витрат, які мали здійснюватися за рахунок коштів спеціального фонду бюджету, на суму 248,3 тис. грн.

Крім того, аудитори зафіксували факти виконання не передбачених проєктно-кошторисною документацією ремонтів покрівель 3-х складських приміщень Комбінату та утеплення фасаду адміністративної будівлі. Через неправильне застосування ресурсної кошторисної норми при виконанні робіт та відсутність у підрядної організації підтвердних документів про здійсненні витрати, вартість виконаних будівельних робіт протягом 2018-2019 років завищено на майже 492 тис. грн.

Матеріали ревізії надіслано до Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області, на 1 посадову особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 КУпАП.

Повідомляйте про недотримання законодавства при проведенні державних закупівель, неефективне використання коштів державного та місцевих бюджетів, неправильне ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності на підприємствах, установах, організаціях, котрі отримують кошти з бюджетів усіх рівнів та державних фондів або використовують державне чи комунальне майно тощо.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *