Кримінал

На Кіровоградщині викрито депутатів селищних рад у вимаганні 60 тисяч доларів

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України) задокументовано незаконну  діяльність депутатів селищних рад.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи шляхом обману та зловживання довірою у шахрайський спосіб намагалися заволодіти грошовими коштами у розмірі 60 тис доларів США керівника одного з підприємств Кіровоградщини за вирішення питання щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Депутати селищних рад були викриті правоохоронцями після одержання усієї суми грошових коштів.
 
На даний час тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення кола причетних осіб, у тому числі правоохоронців, до вчинення вказаного злочину.  Вирішується  питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі  територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *