Суспільство

Працівницю “Укрпошти” судитимуть на Кіровоградщині

За процесуального керівництва Новоукраїнської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно начальника одного із відділень поштового зв’язку Добровеличківського району, яка обвинувачується у привласненні грошових коштів АТ «Укрпошта».

За даними слідства, начальник відділення поштового зв’язку, за відсутності будь-якої правової підстави, приймала готівку у виді платежів за послуги, надані поштовим відділенням, оприбуткувала їх по касовому звіті, але не направляла у головну касу, що призводило до виникнення щоденного перевищення встановленого ліміту залишку грошових коштів, та зловживаючи своїм службовим становищем привласнювала вказані кошти.

В результаті протиправних дій державі завдано шкоди на загальну суму 77 тис. грн.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України направлено до Добровеличківського районного суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *