Кримінал

За хабарництво судитимуть начальника льотної академії та його підлеглого

Начальник льотної академії та директор льотного училища відповідатимуть перед судом за вимагання та одержання хабаря у 20 тисяч доларів США.  Слідчими та процесуальними прокурорами зібрано достатню кількість доказів вини обвинувачених.

За версією слідства, грошові кошти у розмірі 20 тисяч доларів США вони вимагали та отримали від приватного підприємця за укладання угод про співпрацю у сфері професійної підготовки студентів саме з його фірмою.
 
Наразі, Кіровоградська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно обох фігурантів справи за  ч. 3 ст. 368 ККУ. У разі доведення вини їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, операція з викриття була реалізована правоохоронцями 3 вересня 2021 року.
Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБ України в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *