Кримінал

Справу екс-керівниці держпідприємства на Кіровоградщині скеровано до суду

У Вищому антикорупційному суді за участі прокурора САП відбулось підготовче судове засідання з розгляду обвинувального акту про обвинувачення колишньої виконувачки обов’язків директора держпідприємства на Кіровоградщині «Червоний землероб» та її пособника, який начебто надавав юридичні послуги державному підприємству, оцінивши їх понад 3,5 млн гривень.

В ході досудового розслідування з’ясувалося, що колишня виконувачка обов’язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт, ідеться на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів держпідприємства «Червоний землероб» грошових вимог у сумі понад 3,5 млн гривень.

Дії вказаних осіб кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

За результатами підготовчого засідання колегія суддів ВАКС призначила вказану справу до розгляду по суті.

Дата розгляду – 14:00 год. 23 січня 2020 року.

Важливо: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *