ПолітикаСуспільство

На Кіровоградщині перекриють державну трасу в знак протесту проти політики “Укрпошти”

18 грудня жителі Кетpисанівки Бобpинецького pайону пеpекpиватимуть деpжавну тpасу Крoпивницький-Микoлаїв з вимогою повеpнути поштове відділення.

Про це повідомляє сайт Національної спілки журналістів України.

Про свій намір повідомили листом голову Бобринецької райдержадміністрації та керівництво місцевого відділу поліції. А на черговій сесії Бобринецької районної ради, що відбулася 12 грудня, депутати райради і голови сільських рад району прийняли рішення терміново звернутися до Президента України, Прем’єр-міністра з вимогою втрутитися в ситуацію та розв’язати проблему, створену «Укрпоштою».

У ході реорганізації, що триває останні кілька років, Укрпошта суттєво змінила умови роботи відділень та логістику доставки періодики. Приміром, у десятитисячному районному центрі Бобринці залишилося маленьке відділення, яке працює чотири дні на тиждень. Пошту тепер сортують і доставляють з Новоукраїнки – за сотні кілометрів від бобринецьких сіл, з великим запізненням. Жителі не можуть знайти свої газети, а в декількох селах не можуть вчасно отримати і свою пенсію. Натомість знайти відповідальних за роботу пошти практично неможливо.

У селі Кетрисанівка ситуація взагалі критична – там звільнилися всі листоноші.

Доведені до відчаю, в наступну середу, 18 грудня, з 9 до 16.00 кетрисанівці вийдуть перекривати державну трасу Кропивницький-Миколаїв, про що попередили поліцію і держадміністрацію.

Вимоги у них до влади і керівництва пошти дуже прості: платіть мінімальну зарплату листоноші, поверніть нормальну доставку пошти і пенсій у село.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *