Суспільство

У кропивницькому готелі, який визначили місцем обсервації, немає дезінфекторів

У місці обсервації у Кропивницькому – готелі «Турист», немає засобів дезінфекції і захисту. Про це розповів голова правління підприємства «Кіровоградтурист» Олександр Гуйван, ідеться на сайті Суспільного.

Нині готель не працює, на карантині. На обсервації в готелі живе одна людина, це 40-річний житель Кропивницького району Ігор Колбасін. Кімната чоловіка знаходиться на шостому поверсі готелю. За одномісний номер платить 300 гривень щодня. Каже – провести санітарну обробку приміщення, де живе, не може, бо немає чим.

‘‘Коли заселявся до готелю, я не купував дезінфекторів – протираю підлогу водою. Я з номеру не виходжу. Їжу приносять. Вчора приходив медпрацівник. Зробив ПЛР-тест для діагностики коронавірусу. Результати будуть відомі за два дні’’.

Свою частину зобов’язань щодо організації обсервації виконав – говорить голова правління підприємства «Кіровоградтурист» Олександр Гуйван.

‘‘Все, що від мене залежало – я виконав: місце проживання, гаряча і холодна вода, білизна, телевізор, холодильник, вайфай, інтернет, є ”суперове” харчування з ресторану. Я свої зобов’язання виконав. А влада…ех… (ред. – чоловік зітхнув). На сьогоднішній день, дійсно, обсервація дезінфікуючими засобами не забезпечена. Обіцяють – тендери, але це потрібно було тиждень тому зробить. Коли воно буде – я не знаю’’.

Цей готель приватний, держава немає права його фінансувати – розповів начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко. На придбання засобів дезінфекції та захисту для працівників міського господарства з міського бюджету виділили майже 300 тисяч гривень. Каже – державні закупівлі – це тривала процедура, купити дезінфектори для обсервації не можуть.

‘‘Є рішення, яке сьогодні винесене і погоджене на міській комісії, оскільки готель визначений місцем обсервації, ми надамо дезінфектори, як безкоштовну гуманітарну допомогу. Як тільки закупимо, одразу дамо’’’.

Ігор Колбасін перебуває на обсервації вже третій день, каже – якби не заборона покидати місце обсервації, купив би дезінфектор сам. За свою добровільну обсервацію чоловік платить 485 гривень щодоби.

Що відомо

В області визначили два місця для обсервації жителів області, які повернулись з-за кордону. Це готель ”Турист” у Кропивницькому та бальнеологічна лікарня у Знам`янці. За словами директора Володимира Джулая, лікарня не облаштована для обсервації людей. Обсервація – це заклад, в якому люди без ознак вірусних захворювань, перебувають під час інкубаційного періоду, що характерний для хвороби. На обсервації всі, хто повернувся з-закордону, мають бути два тижні.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *