Суспільство

Кишкову паличку знайшли ще у двох стравах з весільного банкету у кропивницькому кафе

Кишкову паличку знайшли ще у двох стравах з весільного банкету у кропивницькому кафе ”Шинок”. Про це розповіла начальниця відділу Держпродспождивслужби в області Галина Сабадаш, ідеться на сайті Суспільного. Кафе закрили 15 липня. 22 липня воно відновило роботу.

Зі слів Галини Сабадаш, за недотримання технологічного процесу приготування страв, у разі винесення відповідної постанови, заплатить штраф: 425 гривень – згідно санітарного законодавства, більше 20 тисяч – у сфері безпечності харчових продуктів. П’ятьох захворілих з лікарні виписали:

”Проби води відповідають нормі. Умовно-патогенні організми знайшли у двох стравах – салаті ”Від шинкаря” і ”Урядовому кориті”.

Також у санітарно-гігієнічних змивах виявили бактерії групи кишкової палички, що говорить про бактеріальне забруднення поверхонь та посуду.

Галина Сабадаш сказала, що роботу закладу призупинили, щоб усунути виявлені порушення. Чекали результатів лабораторних досліджень, проводили генеральне прибирання з дезінфікуючими засобами і відбирали контрольні змиви. Чекають на результати їх дослідження.

О 17:00 22 липня кафе працювало. Відвідувачів, на момент зйомки, не було. Працівниця, яка була за барною стійкою, відмовилася називати своє ім’я. Розповідати, чи усунули порушення, які виявили працівники Держпродсподивслужби, не захотіла:

”Я не можу розповісти. Завтра усі будуть на зміні – директор, адміністратор – беріть у них коментарі. Я не виконувала прибирання, мене тут не було”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *