Вся УкраїнаПолітика

Тимошенко закликала Порошенка знятися з виборів

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко висловила думку, що після викриття корупційних оборудок влади, пов’язаних із армією, чинний президент України Петро Порошенко має зняти свою кандидатуру з виборів і нести відповідальність згідно із законом.

Про це вона заявила під час Погоджувальної ради лідерів фракцій і комітетів парламенту, повідомляє прес-служба “Батьківщини”.

Політик нагадала, що журналісти встановили, що в українську армію постачали непридатні запчастини за завищеними цінами. У справі фігурують бізнес-партнери влади, її фірми і сама влада безпосередньо.

Кандидат у президенти України обурилася тим, що тоді, коли українці віддавали останні копійки на військовий податок, коли інші держави надсилали гроші власних платників податків на допомогу Україні, через підконтрольні владі компанії відмивалися і виводилися за кордон на офшорні рахунки державні кошти, зокрема і з оборонного бюджету.

“Ключові ЗМІ світу зараз пишуть про корупцію влади України”, — зазначила лідер “Батьківщини”.

Те, що корупційні угоди тривали роками, вже визнали і НАБУ, і Генеральна прокуратура, зазначила Тимошенко.

“Єдине, чого вони бояться — вимовити вголос, що очолювала цю піраміду корупції чинна влада”, — наголосила політик.

Тимошенко також звернула увагу на те, що притягненню винних до відповідальності зараз чиниться шалений супротив. Адже більшість у парламенті — поплічники влади, Верховний суд перетворений на кишенькову структуру. Але нова влада, запевнила голова партії, притягне до відповідальності і своїх попередників, і їхнє корупційне оточення.

Показати більше

Схожі статті