КриміналСуспільство

Працівники банку хотіли вивести 700 тисяч коштів клієнтів на Кіровоградщині

На Кіровоградщині правоохоронці повідомили про підозру трьом членам злочинної групи, які є працівниками одного із територіальних відділень державного банку, за фактом привласнення грошових коштів клієнтів банку на загальну суму 700 тис грн. Про це повідомили у прокуратурі області.

Контролер-касир територіального відділення державного банку спільно з іншими працівниками банківської установи вчинили незаконне заволодіння коштами державного банку, шляхом виведення активів через рахунки клієнтів.

Підозрювані, маючи повний доступ до інформації про рахунки вкладників банків та самих рахунків, у період з жовтня 2019 року по січень 2020 року, шляхом неодноразової підробки документів і підписів вкладників заволоділи грошовими коштами громадян на загальну суму 700 тис грн.

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру за кількома статтями: за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1,2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення), ч. 4 ст.191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі) та ч. 1,3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією) Кримінального кодексу України.

Після виявленого кримінального правопорушення, банк повернув вкладникам їхні кошти в повному обсязі.

У справі триває слідство.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *