Політика

Оновлений Статут міста прийняли у Кропивницькому

В кожному обласному центрі України прийняті свої Статути, які визначають місцеве самоврядування в місті, участь членів територіальної громади у його здійсненні, органи і посадові особи місцевого самоврядування, відкритість та прозорість у їх діяльності, матеріально-фінансову основу місцевого самоврядування тощо.

До нещодавнього часу в Кропивницькому діяли норми Статуту зразка 2006 року, затверджені більше 10-ти років тому. І ось сьогодні, 31 січня, на Чотирнадцятій сесії міської ради міста Кропивницького, на розгляд депутатському корпусу було подано проект-рішення, який передбачає прийняття оновленого Статуту обласного центру.

Його оновлений проект був розроблений депутатами й активістами. В додатках йдеться про звітування Кропивницького міського голови, постійних комісій міської ради та депутатів; консультації з громадськістю; про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання; про місцеві ініціативи, громадські слухання; передбачається процедура сприяння проведення громадської експертизи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування в місті Кропивницькому.

Згідно з оцінками авторів, запропоновані ініціативи покликані розвивати демократію в обласному центрі та максимально залучати громаду у вирішенні актуальних проблем обласного центру.

Нагадаємо, у Кропивницькому більше року не вдавалося прийняти Статут у новій редакції.

Проект Статуту, винесений на розгляд сесії міської ради був розроблений ГО «Асоціацією Політичних Наук» разом з депутатами. За основу був взятий варіант, напрацьований спільно з фінансовим управлінням.

Показати більше

Схожі статті