Аналітика / Блоги

Телемедицина на Кіровоградщині: що потрібно знати

Сьогодні, 1-го лютого, під час прес-конференції про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко,інформує “Моє Місто“.

Одне з обговорюваних нововведень – телемедицина, адже це додатковий електоронний сервіс.

За його словами, Кіровоградська область одна із найперших ввійде в цю систему, тому що вже підготовлена інфраструктура. Мова йде про 179 амбулаторій, які знаходяться на нашій території, з них 111 знаходяться в сільській місцевості. Впровадження телемедицини почнеться з новозбудованих амбулаторій, де лікарі вже проходять необхідну підготовку.

Чому ми починаємо говорити про телемедицину? Працюючи з програмою “Доступні ліки” ми розуміємо, що у величезній кількості, щомісячнно, виписуються рецепти. Ці рецепти пацієнти можуть отоварювати, або ні. Уніфікованого обліку в нас немає. Тобто, враховуючи те, що в минулому році було виписано півміліона рецептів, а з такою кількістю може впоратися лише електронний облік. Ми холіли відслідковувати, які ліки впливають на результати людей.Пацієнтам треба звертатися на контрольні органи, а для цього треба знаходити час, щоб прийти до лікаря і відмітитися. Тому ми вважаємо, що специфічність нашої території підштовхує до того, щоб урегулювати цю ситуацію. Багато цих питань можна вирішити дистанційно” – повідомив Олег Рибальченко

Телемедицина, що дає можливість різними способами дистанційно надавати медичні послуги.

Відповідно з’явиться програма, яка буде в онлайн доступі, і забеспечить контакт хворого з лікарем.

Переваг у телемедицини багато. Пацієнтам вона забезпечує більш щільний моніторинг здоров’я і значно легший і дешевший доступ до лікування.

Лікарі будуть знаходитися біля ком’ютера і пацієнт буде отримувати консультацію. Екстренна допомога до цього залучатися не буде.

Консультації пацієнти зможуть отримати по чотирьох напрямках і надаватимуть їх п’ять фахівців: по цукровому діабету – ендокринолог, бронхіальній астмі – пульмонолог і алерголог, серцево-судинним захворюванням – кардіолог. Також працюватиме дерматолог, адже прояви на шкірі можуть допомогти встановити діагноз

Показати більше

Схожі статті