Політика

У Кропивницькому громада висловила протест ініціативі Райковича

31 січня, відбулася Чотирнадцята сесія міської ради міста Кропивницького сьомого скликання.

Про це інформує “Моє місто” з посиланням на “Прожектор“.

ЇПеред початком офіційної частини міський голова Райкович А.П. звернувся до присутніх із наступними словами:

“Вчора відбулася робоча нарада з представниками Громадської ради. Розглядалося питання про можливість виступів представників громади до або на початку сесійного засідання. Ми дійшли до порозуміння й прийняли рішення, щоб на сьогоднішньому сесійному засіданні , до початку офіційної частини, надати слово представникам Громадської ради, а також тим громадянам, які записалися на виступи, але з відповідним регламентом. Щоб виступи не перевищували 30 хвилин.”

Нагадаємо, відповідну ініціативу запропонував міський голова Райкович А.П. на минулому засіданні сесії 6-го листопада. Розроблений проект рішення містить зміни до Регламенту ради. Документ оприлюднений на сайті міської ради міста Кропивницького в розділі “Проекти рішень міської ради“. За виступи в блоці “Різне” жодних голосувань не передбачається.

Представники Громадської ради вийшли на трибуну з банером “Почуйте нас”.

Слово взяв громадський активіст Ігор Козуб:

«Тиждень тому ми провели прес-конференцію, на якій висловили обурення змінами до регламенту. На Революції Гідності ми боролися за свободу слова. Перше, що забирається – це свобода слова. Так народжується авторитаризм. Рішення виступи громади «загнати» в розділ «Різне» мене страшенно обурило. Доповідаю: це виключно вимога громадськості. Дане питання є аполітичним. Вимагаємо повернення демократичної норми”.

Ігор Козуб також повідомив, що сесія в жодному разі не повинна зриватися. Зважаючи на це, представниками Громадської ради ще 7 грудня була зареєстрована пропозиція внести зміни до регламенету, які передбачають обмеження виступу перед сесійним засіданням 30-ма хвилинами. Час одного виступу: 1-3 хвилини. А питання мають відповідати тематиці сесійного засідання.

“Тому ми звертаємося з проханням почути нас і внести зміни в регламент. Вони дійсно необхідні. Але мають бути збалансованими”, – резюмував представник Громадської ради.

Показати більше

Схожі статті