Політика

На Кiровоградщинi директора будiвельного товариства судитимуть за корупцiю

Прокуратура Кiровоградської областi затвердила обвинувальний акт у кримiнальному провадженні вiдносно директора одного з будiвельних товариств, який обвинувачується у скоєннi злочинiв у бюджетнiй сферi з ознаками корупцiйного правопорушення.

Як повiдомляє прес-служба обласної прокуратури, досудове розслiдування встановило, що вищевказаний директор ТОВ як учасник укладання договорiв пiдряду з виконання будiвельно-монтажних робiт для установ державної та комунальної власностi, з метою ухилення вiд сплати податкiв здiйснив заниження об’єкту оподаткування використовуючи завiдомо пiдробленi документи фiктивних пiдприємств iз недостовiрними вiдомостями про їх участь у виконаннi робiт та надання послуг на об’єктах будiвництва. Таким чином вiн ухилився вiд сплати ПДВ та податку на прибуток на загальну суму 5 млн грн.

Також слiдство встановило, що директор з метою одержання неправомiрної вигоди, проводячи операцiї з придбання лiфтового обладнання (через суб’єкти господарювання з ознаками фiктивностi) для одного з медичних закладiв мiста, безпiдставно завищив їх вартiсть на 0,7 млн грн. Згодом кошти цi були перерахованi на фiктивнi фiрми та переведенi в готiвку.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення вiд сплати податкiв), ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем з метою одержання неправомiрної вигоди), ч.2 ст.366 (службове пiдроблення) КК України направили до Ленiнського районного суду для розгляду по сутi.

Показати більше

Схожі статті