Вся УкраїнаПолітика

Арсен Аваков розповів про систему підкупів виборців

Міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков заявив, що питання чесності майбутніх виборів в Україні є принциповим, тому відомство виробило інструментарій для забезпечення чесного виборчого процесу.

Про це в суботу, 2 лютого, міністр сказав під час спілкування з журналістами. Він підкреслив, що рівні права отримають всі кандидати в президенти, передає прес-служба МВС.

“У цьому і полягає моя місія та функція, це принципове питання і я хочу, щоб це всі почули. Ми розробили інструментарій, як реагувати на порушення і забезпечити прозорість на виборах”, — розповів Аваков, уточнивши, що, найперше, ці функції покладені на Національну поліцію

Він також зазначив, що коли уповноважені співробітники будуть виявляти якісь порушення у виборчому процесі, їм слід озвучувати їх публічно

“Щоб український народ був у курсі всіх подій і щоб у жодного кандидата не було спокуси зайняти вищий пост у державі через підкуп і порушення”, — сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ додав, що особливі ризики вбачає у купівлі голосів. “Ми бачимо, що є спроби розгорнути систему масштабного підкупу виборців. Ми уважно стежимо за цією ситуацією. Якщо це перейде у фазу скоєння злочину, то поліція обов’язково втрутиться”, — заявив політик.

“Наразі вже зареєстровано дев’ять кримінальних проваджень,зокрема провадження, коли передвиборча кампанія фінансується не з виборчого фонду, напад на кандидатів та інші”, — продовжив він.

Аваков також підкреслив, що на виборах, зокрема на дільницях для голосування, ніхто не зможе підмінити сили МВС в їх ключових функціях.

“Ні поліція, ні МВС нічого не бояться, в Україні немає сил, які тут можуть похитнути українську державність”, — сказав міністр.

Нагадаємо, нещодавно Аваков заявив, що його намагалися схилити до співпраці абсолютно всі кандидати в президенти на майбутніх виборах.

“Вони мені всі пропонували все. Ось тут жарт чи серйозно — вирішуйте самі. Залишаю на розсуд кожного”, — сказав він.

Також міністр озвучив головні загрози та відзвітував про перші так звані каруселі. Він повідомив, що в МВС створено спеціальну робочу групу для моніторингу законності виборчого процесу і роботи зі зверненнями громадян та громадських організацій.

За інформацією: OBOZREVATEL.

 

Показати більше

Схожі статті