ПолітикаСуспільство

Скільки жителів Кропивницького підписали декларації з лікарями

У 2018 році зміни у системі здоров’я торкнулися первинної ланки, тобто сімейних лікарів, терапевтів, підіатрів. Реформа вторинної і третинної ланок розпочалася у 2019 році  і закінчиться у 2020 році.

Про це сьогодні, 13 травня розповіла начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук

“З 1 квітня 2018 року стартувала приписна компанія “Обери собі лікаря”, мешканці міста мали змогу підписати декларацію про вибір сімейного лікаря. Станом на 10 травня 2019 року підписано 188 тис 404 декларації про вибір лікаря, це  76 % населення від усього міста Кропивницького,” – повідомила Оксана Макарук

 
 

За її словами, найбільш масово підписані декларація з дитячими лікарями (педіатрами), найменш активний прошарок населення – це особи 18-30 років, особи похилого віку майже стовідсотково підписали договори з лікарями.

Нагадаємо, у Кропивницькому з 1 липня стартуватиме вже другий етап реалізації медичної реформи, зокрема вторинної ланки надання медичної допомоги.

Зазначимо, що депутати міськради підготвували лист-зверненя до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з приводу недофінансування медичної галузі в обласному центрі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *