Суспільство

Лікарня швидкої медичної допомоги за один день дала заробити понад мільйон гривень фірмі-годувальниці кропивницьких школярів

Кропивницька фірма «Опторг-К», яка з’явилася на світ порівняно нещодавно (офіційна дата реєстрації – 7 червня 2019-го року), вже встигла стати основною годувальницею, як кропивницьких шкіл, так і медичних закладів, освоївши з міського бюджету мільйони гривень за поставку продуктів харчування.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Ми дослідили успіх компанії.

МІЛЬЙОННІ ТЕНДЕРИ, КОНКУРЕНТНІ ТА ДОПОРОГОВІ ЗАКУПІВЛІ

Як зазначалося, вказаній фірмі вдалося майже одразу гучно про себе заявити як про лідера-постачальника продуктів у кропивницькі школи. Так, через півроку після реєстрації, маючи статутний капітал, розміром у 5 000 гривень, «Опторг – К» отримав перемогу у переважній більшості торгах, у яких брав участь (за винятком двох), оголошеними управлінням освіти міської ради Кропивницького на загальну суму 88 905 600 гривень на придбання продуктів.

Віднедавна, окрім шкіл, ТОВ «Опторг-К» забезпечує продуктами харчування і медичні заклади. Минулого місяця КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» на допорогових закупівлях уклала з фірмою за один день (15 квітня) договорів на загальну суму 1 199 724 гривень.

Ідеться про такі продукти харчування, як овочі, філе куряче, хліб пшеничний, борошно, різноманітні крупи, хек свіжоморожений, сир кисломолочний, молоко та вершкове масло.

«ЩАСЛИВА ПРОПИСКА»

Як вже повідомлялося, найбільше коштів компанія ТОВ «Опторг-К» освоїла на тендерах, оголошеними управлінням освіти міської ради Кропивницького.

Аналізуючи тендерні угоди нинішнього та попередніх років на продукти харчування у кропивницькі школи, прослідковується одна і та ж спільна характеристика переможців, котрі освоюють десятки мільйонів бюджетних коштів – всі вони були прописані за адресами, що прямо або опосередковано пов’язані із секретарем міської ради Андрієм Табаловим.

Так, приміром, у минулому й позаминулому роках «улюбленцем» управління освіти був ФОП Кобець, з яким підписали 67 тендерних угод на поставку продуктів харчування. Щоправда, ФОП-мільйонер орендував складські приміщення та морозильні камери у підприємства ПрАТ «Паляниця». За цією ж адресою попередньо знаходилась приймальня секретаря міської ради Андрія Табалова. Автомобілі ФОП Кобець також брав в оренду у фірми, власником якої є пан Табалов.

Проте якістю продукції «підприємця з приймальні Табалова» зацікавилися правоохоронці, через що навіть відкрили провадження. Тоді ж з’ясувалося, що головний «годувальник» кропивницьких школярів двічі притягувався до адмінвідповідальності за незаконне виробництво, придбання й перевезення наркотичних засобів. Після скандалу ФОП Кобець участі в торгах більше не приймав.

Його правонаступницею стала фірма «Опторг – К» зі статутним капіталом у 5000 гривень, що не завадило їй отримати замовлень від управління освіти на майже 89 мільйонів. Фірма прописана за адресою: вулиця Олега Паршутіна, 13.


Адреса співпадає із реєстрацією, зокрема, ТОВ «ТД» «Формула Смаку» та ТОВ «МТ-Плюс», бенефіціарним власником яких значиться секретар міськради Андрій Табалов.

Сумарно з початку року підприємство здобуло перемогу у 66 тендерах.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *