КриміналПолітика

Ексголові Кіровоградської ОДА, якого звинувачують у вимаганні хабара, поновили право на адвокатську діяльність

Ексголові Кіровоградської ОДА Андрію Балоню, обвинуваченому у вимаганні хабара в розмірі 1,8 мільйона гривень, поновили право на адвокатську діяльність. Про це інформує Моє Місто з посиланням на матеріал “Без купюр“.

Про це свідчить інформація на сайті Національної асоціації адвокатів України.

Андрій Балонь займався адвокатською діяльністю з 2016 по 2017 рік.

Право на адвокатську діяльність було зупинено згідно з п.1 ч.1 ст.31 ЗУ “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” з 26.04.2017 на підставі рішення Ради адвокатів Полтавської області.

З 27 лютого нинішнього року право на адвокатську діяльність поновлено згідно з п.1 ч.4 ст.31 ЗУ “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”.

В декларації про доходи за минулий рік, поданій НАЗК 22 березня нинішнього року, вказано дохід за основним місцем роботи в ТОВ “СМ Лубрікантс”, що зареєстроване в Боярці Київської області і торгує деталями та приладдям для автотранспортних засобів, а також змазкою та мастильними матеріалами.

Нагадаємо, у 2015 році Андрій Балонь захистив дисертацію кандидата юридичних наук на тему “Методика розслідування злочинів, вчинених з використанням службовою особою своїх повноважень”.

 Довідково 

З 8 листопада 2019 по 27 червня 2020 року Андрій Балонь очолював Кіровоградську обласну адміністрацію.

25 червня силовики затримали його та спільника за підозрою у вимаганні хабара за те, що не створюватиме перешкод у роботі керівника головного управління Держпроспоживслужби в Кіровоградській області Ігоря Бойчука. Проте вже невдовзі він вийшов із СІЗО під частаву в розмірі 10 мільйонів гривень, частину якої в розмірі мільйона гривень йому повернули у червні нинішнього року.

У квітні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та детективи НАБУ скерували до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно Андрія Балоня та його колишнього підлеглого Сергія Шевченка. Наразі ця гучна корупційна справа слухається у Вищому антикорупційному суді України.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *