Політика

Вибух у Кропивницькому: заправка була незаконною

Вчора, близько 20:00 у Кропивницькому на вулиці Київській стався вибух газовій заправці. Відбулося 8 потужних вибухів, загорілися 10 легкових автомобілів, 5 вантажних. Пожежа спалахнула також у будівлі колишньої СТО. Пожежу було локалізовано о 20:55 та о 22:45 – ліквідовано. До гасіння залучались 85 чоловік особового складу та 19 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.

Сьогодні з цього приводу у міській раді провели позачергову прес-конференцію, на якій розповіли про деталі справи, зокрема, про діяльність у таких умовах комунальних служб.

Втім багатьох присутніх, перш за все, цікавило питання законності розташування вказаної газової заправки. Адже вчора переважна більшість місцевих ЗМІ акцентували увагу на тому, що на онлайн-мапі https://perevirazs.info/ автозаправка визначається як незаконна. У міській раді визнали, що ніяких дозволів не надавали, а щодо правомірності використання земельної ділянки буде проводитися досудове розслідування. Тож тільки слідство встановить всі подробиці і дасть відповіді на ці питання.

Стосовно наслідків для екології міста Кропивницького, то тут відповідь начальник упpавлiння з питань надзвичайних cитуацiй та цивiльного захиcту наcелення Сергія Коваленка відверто дивує:

“Для екології наслідки… Як учора сніг.”

Про компенсацію постраждалим також конкретно не відповіли.

Показати більше

Схожі статті