Суспільство

На дорогах місцевого значення Кіровоградщини тривають ремонтні роботи

Цьогоріч заплановано до виконання робіт із капітального та поточного середнього ремонтів на 82 об’єктах, розташованих на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення, вулицях і дорогах комунальної власності у населених пунктах Кіровоградщини. Про це повідомили у прес-службі ОДА.

Станом на 10 вересня на 36 об’єктах ремонти завершено в повному обсязі.

На чотирьох об’єктах дорожники виконують підготовчі роботи. По 5 об’єктах ще не отримано дозволу ДАБІ на проведення ремонтно-будівельних робіт. По 10 об’єктах проводяться тендерні торги.

На 24 об’єктах із відновлення дорожнього покриття автодоріг, побудови мостів, ремонту водопропускних споруд роботи перебувають в активній фазі.

Відтак ТОВ «ГЕЛОР ГРУП» працює з поточного середнього ремонту в Компаніївському районі на ділянці 6+700-км 1+400 автодороги О120901 Компаніївка-Водяне-Шишкіне. Протяжність ділянки, яка ремонтується, складає 4,7 км, вартість робіт за договором – 17 млн 622 тис. 900 грн.

Обсяг виконаних робіт складає 60%. Наразі підрядник вже влаштував два шари дорожнього покриття з асфальтобетонної суміші на ділянці в 1,5 км. Ще на 3 км улаштовано вирівнюючий шар із крупнозернистого асфальтобетону.

ДП «Будівельник 2012» ТОВ «АЛЬМАНАХ 2000» розпочало будівельні роботи з капітального ремонту мосту, який розташовано на ділянці 2+531 автомобільної дороги загального користування місцевого значення С121631 Головківка-вихід на а/д Т-12-15- Піщаний Брід, що в Олександрійському районі.

Вартість капітального ремонту за договором складає 11 млн 13 тис. 800 грн.

Наразі підрядна організація виконує роботи із підсилення міцності мостових опор. Далі, згідно з проєктом, буде влаштовано збірно-монолітну залізобетонну будову. Після цього мостобудівельники виконають роботи з гідроізоляції мостового полотна, улаштують монолітні тротуари вздовж мосту.

Після укладання асфальбетонного покриття мостового полотна із дрібнозернистої суміші будівельники змонтують перильне та бар’єрне огородження, улаштують смуги безпеки, нанесуть розмітку на проїзжу частину мосту та встановлять дорожні знаки.

У Новоукраїнському районі ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» виконує поточний середній ремонт ділянки протяжністю у 5.4 кілометри на км 8+150-км 13+550 автомобільної дороги загального користування місцевого значення О121403 Новоукраїнка-Глодоси.

Договірна ціна ремонту складає 20 млн 670 тис. 900 грн.

Наразі підрядник виконав 30% робіт із улаштування двох шарів дорожнього покриття з асфальтобетону. За сприятливих погодних умов завершити ремонт автодороги заплановано до кінця вересня.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *