Політика

Збільшену на сесії земельну ділянку на Жадова виставлять на аукціон під будівництво магазину

На вулиці Генерала Жадова у Кропивницькому невдовзі може з’явитися новий торговий павільйон біля алеї, поруч з іншими кіосками та МАФами. 

Про імовірність зведення на Жадова, навпроти магазину АТБ нового торгового магазину стало відомо ще на позаминулій сесії міської ради Кропивницького. Тоді депутати погодили проект рішення щодо внесення змін до вже затвердженої земельної ділянки на вулиці Генерала Жадова (навпроти «АТБ – маркет»), розширивши розмір з 96 квадратних метрів до 330.

Необхідність збільшення земельної ділянки, цільове призначення якої визначається як “будівництво та обслуговування будівель торгівлі”, начальник управління земельних відносин Олег Вовенко (тоді ще в.о.) пояснив проханням заявника. А міський голова Андрій Райкович з цього приводу зауважив, що найголовніше в даному питанні – забезпечення надходження коштів у бюджет від комерційної діяльності.

Разом з тим, у місті виникла ситуація, коли заборгованість орендарів комунальної землі перед бюджетом громади сягнула рекордних 27-ми мільйонів гривень.

У міськраді було вирішено організувати засідання із залученням фахівців для обговорення механізмів стягнення цих коштів із недобросовісних орендарів (адже наразі в місті не вистачає коштів на повне забезпечення потреб медиків та освітян). Проте анонсоване зібрання досі не відбулося, про що на своїй персональній сторінці у мережі Facebook повідомив депутат, розповівши про збільшення рівня заборгованості за три місяці на 2 мільйони гривень.

Натомість, на найближчу сесію міської ради, найімовірніше, на розгляд буде виноситися новий проект рішення відносно проведення земельних торгів по вулиці Генерала Жадова (напроти магазину «АТБ-маркет»), та включення до Переліку земельної ділянки, межі якої були збільшені з 96-ти до 330-ти квадратних метрів.

Додамо, що право оренди на дану земельну ділянку терміном на 25 років, згідно документу, набувається на аукціоні з правом у подальшому передачі її в суборенду.

Поруч знаходиться низка кіосків та МАФів, а тому місця для зведення нового торгового павільйону площею в 330 квадратних метрів, не так і багато. Найімовірніше, він буде розташований неподалік алеї та зони відпочинку:

У разі проходження й погодження усіх необхідних процедур, орендар вказаних 330 квадратних метрів отримає можливість здавати землю в суборенду іншим особам. Відтак, там імовірно може з’явитися як один габаритний торговий павільйон, так і декілька дрібних кіосків.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *