Суспільство

Помер професор кропивницького педагогічного університету

У Кропивницькому пішов із життя кандидат педагогічних наук, професор ЦДПУ ім. В.Винниченка Валентин Язловецький. Про це йдеться на сайті закладу.

“Пішов із життя Валентин Сергійович Язловецький – легенда факультету фізичного виховання, ерудит, декан багатьох поколінь випускників факультету, незмінний завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання протягом десятиліть, почесний професор університету. Праці Валентина Сергійовича знані в Україні, а його самого називали «Учителем учителів»”, – йдеться у повідомленні.

Валентин Язловкцький нагороджений Орденом «Знак Пошани». Відмінник народної освіти. Ветеран праці.

Закінчив факультет фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічого інституту ім. О. С. Пушкіна у 1962 році.

Тема кандидатської дисертації: «Организация и методика занятий по физическому воспитанию с учащимися, имеющими заболевания сердечно-сосудистой системы»

Коло наукових інтересів: наукове і методичне забезпечення фундаментальних і професійно-прикладних дисциплін з фізичного виховання, валеології та реабілітації.

Видав більше 300 наукових праць, з них більше 40 навчально-методичних посібників, серед яких 10 з грифом Міністерства освіти і науки України.

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *