Суспільство

Родина з Кропивницького, у якої народилася четвірня, взяла участь у всеукраїнському ток-шоу

Сьогодні, 26 серпня, о 18:00 у соціальному ток-шоу «Стосується кожного» вийде випуск – «Фантастична четвірка» – про дивовижний випадок народження чотирьох дівчаток-близнят у родині Валіхновських з Кропивницького. Про це повідомили у прес-службі телеканалу.

Імовірність появи на світло таких дітей – один випадок на 13 мільйонів!

Про те, що в сім’ї буде велике поповнення, подружжя Анастасія та Владислав Валіхновські дізналися, коли жінка була на четвертому місяці вагітності. Спочатку під час УЗД лікарі побачили трійню, а згодом помітили і четверту дитину. 20-річну Настю відразу попередили, що легко не буде, тому готуватися до пологів вона почала заздалегідь. Народження четверні чекали всім пологовим будинком.

Дівчатка з’явилися на світ на 32 тижні вагітності. Вони були майже однаковими: вагою близько двох кілограмів і зростом – 42-43 сантиметри. У студії ток-шоу «Стосується кожного» молоді батьки розкажуть про свої переживання і клопотах, пов’язаних з малими. Чи були близнюки в роду Валіхновських раніше? Як Анастасія перенесла вагітність і пологи? Наскільки великі були ризики? Що радили лікарі? Потрібна була чи молодій мамі допомогу психолога?

«Це серйозне досягнення – дотягнути вагітність четвернею до такого великого терміну, – зізнається заслужений лікар України В’ячеслав Камінський. – В акушерській практиці зазвичай вага у таких дітей значно менше – близько кілограма. Можна сказати, що це спільний подвиг моїх колег і матусі ».

Зараз в родині Валіхновський гостро стоїть питання з житлом. Подружжя живе в орендованій 2-кімнатній квартирі на одну зарплату – Влад працює рятувальником в пожежній частині. Як вони розподіляють сімейні обов’язки? Чи вистачає грошей утримувати таку велику сім’ю? Як відреагували міська влада Кропивницького на народження четверні? На яку підтримку і пільги від держави можуть розраховувати багатодітні батьки?

Підтримати багатодітних батьків прийдуть експерти «Стосується кожного»: заслужений лікар України, акушер-гінеколог В’ячеслав Камінський; психолог Олександра Стефанюк; заслужений журналіст України Марія Кінах і шоумен Дмитро Коляденко.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *