Суспільство

«Обличчя нових громад»: у Кропивницькому відкрилася унікальна фотовиставка

У четвер, 27 травня, Український кризовий медіа-центр відкрив у Кропивницькому фотовиставку «Обличчя нових громад»,  підготовлену в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) – «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).  У відкритті виставки взяв участь секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

Із роботами відомого фотографа Владислава Соделя можна ознайомитися у громадському просторі Krop:HUB:  55 світлин розповідають про буденні миттєвості людей, які живуть у громадах і своєю щоденною працею змінюють їх на краще.

– Символічно, що фотовиставка «Обличчя нових громад» відкрилася у Кропивницькому і помандрує Україною із її географічного центру. Децентралізація стала однією з найуспішніших реформ в Україні, – відзначив Олег Колюка. – Важливо, що USAID завжди підтримує потрібні та масштабні проєкти громад. Хочу відзначити, що сьогодні під егідою авторитетного Агентства у Кропивницькому розробляється сучасна схема теплозабезпечення всієї інфраструктури міста Кропивницького. І ми впевнені, що вона буде втілена у життя, –  підкреслив Олег Колюка.

Секретар міської ради передав громадам вітання від голови обласного відділення Асоціації міст України, Кропивницького міського голови Андрія Райковича і побажання наполегливого розвитку територій та успішної реалізації амбітних проєктів, які роблять життя громадян зручним і комфортним.

Особливою увагою серед гостей виставки користували світлини двох громад Кіровоградської області: Помічнянської і Дмитрівської.

– На виставці представлені фото успішних людей нашої громади. Наприклад, ветерани АТО, які створили спортивний комплекс і сьогодні 100 жителів Помічної займаються дзюдо, – поділився Голова Помічнянської міської територіальної громади Микола Антошик. – Ми маємо баскетбольну команду, яка бере участь у всеукраїнських змаганнях, у нас створена молодіжна рада 4US, яка реалізує молодіжні проєкти у громаді. Дуже шкодуємо, що ми не розпочали роботу за об’єднання раніше, напевне, ми б більше встигли зробити більше.

Голова Дмитрівської сільської територіальної громади Наталія Стиркуль відзначила, що участь у Програмі USAID DOBRE дала поштовх для розвитку громади і активізації людей у житті громади:

З Кропивницького фотовиставка «Обличчя нових громад» помандрує до Херсона.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *