Суспільство

Голову Кіровоградської ОДА заарештували

Стала відома причина обшуків в орендованому будинку голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня та в будівлі обласної державної адміністрації, ідеться на сайті “Без купюр”.

Як повідомляє НАБУ, у четвер, 25 червня, детективи НАБУ спільно з Головним управління по боротьбі з корупцією та У СБУ в одній із областей за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА «на гарячому».

Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами «пропозиції», кошти мали передаватися траншами.

Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого – у 250 тис. грн — їх викрито на гарячому.

Голову ОДА та його пособника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення злочину.

Деталі обіцяють повідомити згодом.

Як повідомляв “Без купюр”, 25 червня, в будинку, який орендує сім’я голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня в Кропивницькому, пройшли обшуки. Крім того обшуки були і в Кіровоградській ОДА.

Фото Андрія Лавруся

В пресслужбі УСБУ в області підтвердили, що співробітники управління проводили обшуки разом з працівниками НАБУ, проте деталей не повідомляють.

“Інформації, де саме і в кого були обшуки, ми наразі повідомити не можемо, як і спростувати або підтвердити, що це ОДА або будинок голови”, – зазначила в коментарі речниця Управління СБУ Марина Яковенко.

Також у четвер вранці прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду про погодження відставки Балоня.

“По областях. Погодження звільнення Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної держадміністрації”.

Шмигаль зачитав пакет кадрових рішень, які урядовці проголосували. Про причини відставки не повідомлялося.

Президент Володимир Зеленський призначив ексзаступника голови Херсонської обласної державної адміністрації, колишнього слідчого Андрія Балоня головою Кіровоградської ОДА на початку листопада 2019 року.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *