Суспільство

На пробне ЗНО на Кіровоградщині зареєструвалися майже три тисячі учнів

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання якості освіти з української мови та літератури вперше складали не на пунктах, а вдома. На пробне ЗНО у Кіровоградській області зареєструвалися 2700 учасників. Про це розповіла завідувачка лабораторії ЗНО в області Ліна Бутенко, ідеться на сайті Суспільного.

Минулої п’ятниці (12 червня – ред.) Уряд скасував його проведення в закладах освіти. Причина – зростання кількості хворих на коронавірус в країні.

Учасники могли дистанційно зайти в свої особисті кабінети, завантажити зошити та бланки відповідей. Шістсот учасників прийшли на пункти тестування. На одному із десяти пунктів тестування у Кропивницькому, мали б здавати тести 210 учасників. Усім, хто прийшов видали тестові зошити.

Учасниця ЗНО Вікторія Поскальнюк для цього приїхала з Бобринця. Каже: те, що пробне тестування на пунктах не проводитимуть, для неї стало несподіванкою.

“Виникло розчарування, бо хочеться зрозуміти, як це все буде відбуватися. Думала, що спробую і наступного року буде легше, але бачу що не так”.

Випускниця Єва Ящук не пішла до пункту за тестовим зошитом. Каже, не розуміє навіщо проходити тести онлайн.

“Пробне ЗНО зроблено для того, щоб людина прийшла, спробувала відчуття хвилювання, подивилася як це все проходить, а цього разу так не вийшло”.

Об 11 годині дня дівчина пробувала зайти до свого електронного кабінету, щоб завантажити тестовий зошит.

“Я разів десять спробувала зайти на сайт. Ввела свій логін, пароль, але щось не заходить. Вибиває, що не працює”.

На виконання пробного тесту учасники мають п’ять днів – каже Ліна Бутенко.

“Не обов’язково всім об 11 годині завантажувати свій зошит, тому що буде перевантажений сайт, і буде складно завантажити зошит. Український центр просить до 19 червня внести свої відповіді до сервісу визначення результатів, і потім, на сторінці буде результат кожного учасника, обрахований у 200 бальній шкалі”.

Така форма пробного тестування не відтворює всю процедуру його проведення – пояснила Ліна Бутенко.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *