Суспільство

Кропивницький: депутат міськради отримав матеріальну допомогу від міськради

Фото – OZONE

До 1 червня усі державні службовці та депутати повинні подати щорічні фінансові декларації, як того вимагає чинне Законодавство. Це дає змогу громадськості та журналістам відслідковуватити й аналізувати рівень і джерело доходів народних обранців. Серед депутатів міської ради Кропивницького чимало бізнесменів, відповідно – мільйонерів. Проте є й такі, що бізнесом не займаються, натомість отримують матеріальну допомогу від тієї ж міської ради. 

Мова йде про голову планово-бюджетної комісії, депутата з фракції “Наш край” – Олега Краснокутського.

За 2019-й рік депутат задекларував 342 039 гривень заробітної плати за основним місцем роботи. Працює пан Краснокутський директором Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що підпорядковується міській раді. Якщо розділити наведену вище суму за рік на 12 місяців, отримаємо заробітну плату у розмірі 28 500 гривень. Саме стільки, ймовірно, отримує офіційної зарплатні Олег Краснокутський щомісяця. 

Разом з тим, Олег Краснокутський окремо отримав матеріальну допомогу від виконавчого комітету міської ради у розмірі 31 800 гривень. 

Зауважимо, що надання матеріальної допомоги від міськради – цілком нормальна практика, проте найчастіше її отримувачами є кропивничани, яким необхідні ці кошти задля придбання продуктів харчування, ліків, поховання близьких родичів тощо. Розмір одноразової матеріальної допомоги, приміром, для учасників АТО, згідно останніх опублікованих проектів рішень, складав 3 000 гривень кожному.

ДОВІДКОВО.

Олег Краснокутський – обраний депутатом від Кіровоградської міської організації політичної партії “НАШ КРАЙ”, голова постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку. У минулому – депутат від “Партії регіонів”.

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *