Політика

Кропивничани запитують у влади: “Хто замовив Катю Гандзюк?” (ФОТО, ВІДЕО)

18 травня о 12:00 в усіх областях України відбулася масштабна загальнонаціональна акція “Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?”

Кропивницький також не став виключенням.

Учасники акції зібралися на площі Героїв Майдану з метою нагадати суспільству та новообраному президенту про необхідність розслідування вбивства Каті Гандзюк та інших зухвалих нападів на активістів в усіх куточках країни, системне переслідування громадських діячів з боку представників старої влади та саботаж правоохоронних органів. Основна вимога: припинити терор громадянського суспільства та покарати винних.

Катерина Вікторівна Гандзюк  — депутат Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниця херсонського міського голови, національна волонтерка ООН, аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації, координаторка Центру політичних студій та аналітики в Херсонській області.  З 2003 року активістка партії «Батьківщина». Очолювала обласну громадську організацію «Батьківщина молода». У 2004 активна учасниця Помаранчевої революції. У 2006 році обрана депутатом Херсонської облради від БЮТ. У 2012 році стала співзасновницею Агенції громадянської журналістики «МОСТ» та сайту most.ks.ua У травні 2014 року Катерину було обрано депутатом Херсонської міської ради за списком політичної партії «Батьківщина» У вересні 2015 року була виключена з лав політичної партії ВО «Батьківщина». З 2016 року входить до волонтерської групи Itchy Trigger Finger Ukrainians, що займається розробкою та розповсюдженням патріотичної зовнішньої реклами, спрямованої для мешканців окупованого Криму.  31 липня 2018 року, близько 8:30 невідомий облив Катерину Гандзюк сульфатною кислотою. Напад стався біля будинку, де мешкала політик, в той час, коли вона йшла на роботу. Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року на 34-му році життя.

У серпні 2018 року було затримано імовірних виконавців злочину, проте відповіді, хто насправді був ЗАМОВНИКОМ, досі немає.

Учасник акції, кризовий психолог і координатор центру ресоціалізації військових «Коловорот» Андрій Фоменко зазначив наступне:

Всеукраїнська акція “Хто замовив Катю Гандзюк” пройшла сьогодні у 40 містах України та 8 столицях світу.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *