Політика

За рік Яриніч отримав 64 мільйони гривень субвенцій: не обійшлося без піару на державні кошти

У Кіровоградській області найбільше коштів на соціально-економічний розвиток отримав округ нардепа-кнопкодава та фігуранта антикорупційних розслідувань від БПП Костянтина Яриніча – 64 млн грн. Це половина субвенцій, залучених на Кіровоградщину мажоритарниками. З них 7,5 млн залучив нардеп від “Народного фронту” Олександр Горбунов

Серед об’єктів, на які витратили кошти, – заміна вікон у навчальних закладах і ремонт спортивних майданчиків. Однак перейматися благоустроєм повинна місцева влада й комунальні підприємства. Натомість народні депутати перебирають на себе їхні обов’язки та починають грати роль господарників, хоча мали б працювати в парламенті й розробляти законопроекти. Саме для цього їх і наймали на роботу виборці.

Так, округ народного депутата Костянтина Яриніча з провладної фракції БПП, який послідовно голосує за держбюджет, одержав 2018 року 64 млн грн. Це найбільша субвенція в Кіровоградській області й четверта за розміром – у країні.

Другою проблемою залишається піар мажоритарників на субвенційних коштах, через що у виборців може скластися неправильне уявлення про функції народних депутатів.

Про залучення Яринічем субвенцій пишуть і місцеві ЗМІ, і сайт партії.

З’являються дописи про надання коштів з державного бюджету й на сторінці нардепа у Facebook. Наприклад, щодо заміни вікон у багатоповерхівках на енергозберігаючі.

Пост на сторінці К. Яриніча у Facebook

Замінюють вікна та двері державним коштом і в навчальних закладах. 2018 року на окрузі Яриніча на це спрямували щонайменше 4 млн грн субвенцій.

Пост про залучення субвенцій на сторінці К. Яриніча у Facebook

Ще 5 млн грн витратили на спортивні майданчики. Ці видатки здаються потрібними, однак питаннями благоустрою має опікуватися міська влада й відповідні комунальні служби. А використання субвенцій з такою метою створює в людей хибне уявлення про нібито господарські функції народного депутата, хоча він має працювати насамперед як законотворець.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *