Суспільство

Негода на Балашівці та Лелеківці завдала збитків на понад 22 мільйона гривень

Алгоритм надання матеріальної допомоги мешканцям Кропивницького, які постраждали від стихійного лиха 17 жовтня поточного року затверджений. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради Кропивницького на своєму засіданні сьогодні, 21 жовтня, йдеться на сайті міської ради.

Згідно із затвердженим порядком, підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є особиста заява власника нерухомого майна, яке було пошкоджене буревієм, на ім’я міського голови. Розмір матеріальної допомоги визначається затвердженою виконкомом робочою групою з урахуванням рівня забезпеченості особи чи сім’ї у розмірі 20% від вартості відновлювальних робіт, зазначених в загальному кошторисі капітального ремонту, складеного сертифікованою організацією, але не більше розміру десяти мінімальних заробітних плат, встановлених на 01 січня 2020 року.

За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна, станом на ранок 21 жовтня, експертами обстежено 252 господарства і зафіксована сума збитків у розмірі близько 22,5 мільйонів гривень. Ці цифри можуть змінюватися, оскільки за допомогою продовжують звертатися власники будівель, які не проживають у Кропивницькому.

Як повідомила керуюча справами виконавчого комітету міської ради Кропивницького Альвіна Бондаренко, зразки заяв і перелік необхідних документів розвезені постраждалим учора. Тепер все залежить від оперативності людей: заповнені заяви разом із реквізитами карткових рахунків необхідно віддати до мобільних прийомних Андрія Райковича, які розгорнуті і працюють у двох мікрорайонах – Балашівці і Лелеківці. Заяви опрацьовуватимуть члени робочої групи, готуватимуть рішення виконкому і після їх прийняття, кошти зараховуватимуться на вказані рахунки.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *