Суспільство

На Кіровоградщині судитимуть керівника підприємства за привласнення 800 тисяч

Керівника підприємства Новомиргородського району судитимуть за відмивання злочинно привласнених коштів у сумі понад 800 тис грн. Про це повідомили у прокуратурі області.

За даними слідства, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора одного із ТОВ з іноземними інвестиціями шляхом зловживання службовим становищем та легалізацією доходів одержаних злочинним шляхом, вчинив розтрату ввіреного йому майна – сільськогосподарської техніки, через реалізацію її за ціною нижчою середньоринкової. У результаті вказаних протиправних дій товариству заподіяно шкоду на суму 830 тис.грн.

Окрім того, в період з квітня 2016 року до червня 2017 року обвинувачений вчинив низку правочинів з коштами одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, на загальну суму 773 тис.грн.

Керівник товариства обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання доходів одержаних злочинним шляхом) КК України. Наразі обвинувальний акт скеровано на розгляд до Новомиргородського районного суду.

У межах кримінального провадження накладено арешт на майно загальною вартістю 1,1 млн. грн.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління ГУ ДФС в Кіровоградській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *