Суспільство

Кропивничанам старше 80 років почали виплачувати доплату до пенсії

Доплату до пенсії почали виплачувати кропивничанам старше 80 років. Відповідну постанову Уряд ухвалив 1 квітня. Про це розповіла заступниця начальника обласного управління Пенсійного фонду Олена Романченко, ідеться на сайті Суспільного.

500 гривень щомісяця одержать ті, кому виповнилось 80 років і більше.

82-річна пенсіонерка Катерина Дика отримала доплату 500 гривень. Розповіла, що пропрацювала 38 років:

“Пенсію тоді заробила підвищену – 132 гривні. Зараз отримую 2700. Моєї пенсії, якби я жила одна, не вистачило б заплатити, навіть, за комунальні послуги. 500 гривень вистачить на три дні, якщо економити. А як купувати все, що нам рекомендують – фрукти, овочі, зелень, то цих грошей вистачить на два дні”.

Пенсіонерка Лідія Полтавцева живе по сусідству. Сказала, що від доплати б не відмовилась, але не хоче чекати, коли їй виповниться 80 років. У свої 74 роки має 42 роки стажу. Отримує дві тисячі гривень пенсії:

“Витрачаю 700 гривень на тиждень на продукти”.

За словами заступниці начальника обласного управління Пенсійного фонду Олени Романченко, на додаткові виплати пенсіонерам пішло 17 мільйонів гривень:

“На цей перерахунок мають право особи, які досягли 80 років та розмір пенсії у яких не перевищує середньої заробітної плати за 2019 рік – 9205 гривень. Якщо менше, то вони отримуватимуть доплату до 500 гривень”.

Олени Романченко додала, що є пенсіонери, які отримають понад 500 гривень. Усього у Кіровоградській області додаткові виплати по 500 гривень отримують 37 тисяч пенсіонерів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *