Суспільство

Кропивницький: для оновлення стендів про пам’ятки архітектури потрібно чверть мільйона гривень

Двісті п’ятдесят тисяч гривень потрібні для оновлення двадцяти п’яти інформаційних стендів про пам’ятки архітектури Кропивницького. Про це розповів ініціатор їх встановлення Дмитро Таращук, ідеться на сайті “Суспільного”.

Встановлені за спонсорські гроші таблички хоче передати на баланс міста зі збереженням свого авторства.

Перші п’ять стендів встановили вісім років тому за десять тисяч гривень, в рамках проекту “Кіровоград, рухайся зі смаком”.

Наступні двадцять – за рік, у рамках проєкту “Кіровоград – креативне місто”. Витратили сорок тисяч гривень. За словами Дмитра Таращука, інформацію, надруковану на стендах, збирав півроку:

“Інформацію брав з офіційних облікових карток пам’яток архітектури та містобудування та у краєзнавців, етнографів, працівників архівів”.

Дмитро Таращук розповів, що потрібно для оновлення стендів:

“Потрібно зробити монтаж так, щоб стенд не стояв на поверхні, а був у землі. Потребує заміни й внутрішній матеріал. Також потрібно передрукувати і відновити фарбу. Це наші візитівки. Вважаю, що вони найкращі в Україні. Адже кованих візитівок саме такої форми немає. Вони унікальні. Розробляли їх не один день, витратили багато сил”.

На думку кропивничанина Володимира Гончарова, такі стенди місту потрібні:

“Я читав ці інформаційні стенди. Думаю, що це правильно, адже люди, переважно, не знають історію міста, а на таких стендах додатково вивчають її. Це дуже добре”.

Чи візьмуть на баланс міста ці стенди, розповів заступник міського голови Андрій Паливода:

“Зараз готують звернення до управління житлово-комунального господарства щодо взяття на облік і обрахунку утримання цих стендів. Вони, в свою чергу, готують пропозиції – яким чином це має відбуватися. На мою думку, ці стенди має взяти на баланс структура, як має певні технічні засоби і ресурси задля того, щоб періодично інспектувати їх і, в разі необхідності, здійснювати відновлювальні ремонти цих стендів”.

Звернення передадуть 24 лютого.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *