Суспільство

Фірма у Кропивницькому, яка підігрує “конкурентам”, до недавнього часу була прописана за адресою приймальні депутата

Попри рішення адміністративної колегії Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, щодо спотворення ТОВ «Сервіспромторг» результатів закупівель та фактичну заборону на участь у відкритих торгах, фірма продовжує активно працювати в системі ProZorro.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “ПРОЗОРО“.

Так з 26-го грудня 2019 року, коли АМКУ прийняло вище вказане рішення, підприємство долучилось до 6 тендерів очікуваною вартістю 2,69 мільйонів гривень. В п’яти з шести випадків «Сервіспромторг» пропонувало найдорожчу пропозицію та навіть не намагалось зменшити її під час аукціону. Враховуючи, що відповідно до ст. 17 ЗУ «Про публічні закупівлі» замовник, а в цій ролі виступали відділи Знам’янської міської та Первозванівської сільської рад, все рівно мав відхиляти пропозиції такого учасника, ТОВ «Сервіспромторг» брав участь у тендерах номінально, граючи роль «технічного кандидата».

З початку 2018 року ТОВ «Сервіспромторг» належить мешканцю Кропивницького Антону Полєщуку. Минулого тижня фірма змінила свою юридичну адресу з вулиці Шевченка, 60, що співпадала з місцем прийому виборців секретарем міськради Андрієм Табаловим, на село Петропавлівська Борщагівка, що на Київщині. З сімейством Табалових Полєщука поєднує й робота в наглядовій раді ПАТ «К-Автотранс», майже чверть від пакету акцій якого належить ПП «Домініон-Зембуд». Кінцевими бенефіціарними власниками останнього до жовтня минулого року були батьки секретаря міськради, а заодно члена фракції «Наш край», Олександр та Людмила Табалови.

Нагадаємо, за змову на проведених у 2017 році Управлінням освіти міської ради Кропивницького відкритих торгах, на ТОВ «Сервісторгпром» та їхніх спільників ТОВ «Укрпроддонсервіс» було накладено штраф  у сумі 748 тисяч гривень на кожне товариство.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *