Суспільство

У школі-інтернат, директор якої перераховував партії Ляшка значні суми, знайшли порушень на понад 2 мільйони

Ідеться про школу-інтернат “Сокіл” у Кропивницькому. Відомо, аудитори виявили фінансових порушень на загальну суму 2,4 мільйони гривень, зокрема, встановили понаднормове списання та нестачу матеріальних цінностей на суму 252 тисяч гривень. Разом з тим керівництво закладу жертвувало чималі кошти на підтримку однієї з політичних сил. 

Згідно даний Громадського руху “ЧЕСНО“, директор закладу Сергій Сторчаус на двох із дружиною (яка також працює в школі-інтернат) на двох проспонсорували “Радикальну партію Ляшка” на понад 170 тисяч гривень, хоча офіційно високих доходів родина не має.

Школа-інтернат “Сокіл” припинила свою діяльність через відсутність дітей. Наразі заклад функціонує, проте найближчим часом вже не вважатиметься інтернатом. 

Щодо фінансових порушень: “До установи застосовано зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, через порушення законодавства з фінансових питань на 6 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. Про встановлені факти поінформовано прокуратуру Кіровоградської області.”, – йдеться у повідомленні Держаудитслужби в Кіровоградській області.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *