КриміналПолітика

Колишньому нардепу з Кіровоградщини повідомлено про підозру у заволодінні 20 мільйонів доларів

У п’ятницю, 27 вересня 2019 року, прокурори САП погодили повідомлення про підозру колишньому народному депутату України в скоєнні низки особливо тяжких корупційних злочинів. Цього ж дня за дорученням прокурорів детективами НАБУ ексдепутату повідомлено про підозру.

Про це інформує Моє Місто з посиланням на  Цензор.НЕТ, яке опирається на дані з САП.

“Досудовим розслідуванням зібрано докази, які дають достатні підстави вважати, що колишній народний депутат як бенефіціар групи компаній “Креатив” наприкінці 2013 – початку 2014 років організував заволодіння коштами державного банку АТ “Ощадбанк” у сумі 20 млн. доларів США, залучивши до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи”, – йдеться в повідомленні.

Заволодіння коштами здійснено за попередньою змовою групою осіб під видом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання банк не отримав.

“Указані кошти після їхнього отримання на рахунок однієї з компаній групи “Креатив” відразу були легалізовані шляхом перерахування на рахунки іноземних компаній (в тому числі офшорних юрисдикцій) начебто на виконання контрактів з поставки тропічної олії. В подальшому компаніями офшорних юрисдикцій за рахунок отриманих як кредит коштів АТ “Ощадбанк” придбано активи в м. Одесі та на Чорноморському узбережжі, після чого їхні корпоративні права були передані дітям екснардепа”, – зазначили в САП.

В антикорупційної прокуратурі нагадали, що майже рік тому Верховна Рада України не підтримала подання Генерального прокурора України про надання згоди на притягнення народного депутата України до кримінальної відповідальності.

У повідомленні не називається ім’я підозрюваного екснардепа, проте раніше повідомлялося, що НАБУ і САП розслідують кримінальне провадження щодо вигодоодержувача групи “Креатив” Станіслава Березкіна.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *